1.Ryż do Sushi.
2. Łosoś wędzony,krewetki, bądź inne do wyboru na zdjęciu z łososiem.
3.Ogórek konserwowy lub kiszony obje wersje są smaczne.
4.Papryka Czerwona.
5. Liście Nori
6. Mata bambusowa do zawijania.
Ugotowany ryż nakładamy na liść Nori nie za grubo
Wszystkie składniki kroimy w paski i układamy na ryżu po czym zawijamy rulonik za pomocą maty bambusowej.
Gdy mamy już rulonik kroimy go na plastry ok 1,5-2 cm
Podajemy z imbirem marnowanym w soku z buraków lub gotowym ze słoiczka, sosem sojowym ciemnym lub teryiaki. Może trudno wygląda ale jest to bardzo proste danie, dobre na imprezy. Do ugotowanego ryżu warto dodać sushi sos do ryżu dodaje się go do ciepłego jeszcze ryżu a na liście kładziemy ryż wystudzony.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz